30 Ağustos 2013 Cuma

Canım şalım:)

Bu şalı çok hevesle ördüm iyikide örmüşüm.O kadar kullanışlı ve şık bir şey oldu ki:) kendi ördüğüm birşey için bunları yazmak biraz garip belki ama gerçekten öyle:)) istediğiniz bir ende dümdüz örüp kenarlarına şalların olmazsa olmazı örümcek yapın. Omzuma atıp bir ucunu diğer omzumun üzerine şık bir broşla tutturuyorum çok şık oluyor.:)) ayrıca yolculuklarda çok güzel battaniye görevi görüyor:)) bu şal için aldığım iplerden kaldı bir tanede kardeşime yapmayı düşünüyorum....yapmak isteyenlere kolay gelsin...:))

Cici şekerler

Her geçen gün değişen dünyaya adetlerimiz, gelenek göreneklerimizde ayak uyduruyor. Farklı adetler farklı güzellikler  katıyor hayatımıza. Eskiden bebek doğduğunda misafirlere bir lokum bir şerbet ikram edilirken ,şimdi birbirinden güzel cici ve aynı zamanda hatıra kalabilecek şekerler ikram ediliyor. Aynı şekilde her geçen gün şaşası artan sünnet düğünlerine yine şaşalı şekerler eşlik ediyor.birbirinden güzel birbirinden şık tasarımlar var. Bu noktada size azmine,sabrına,yüreğine hayran olduğum bir arkadaşımın sayfasını tavsiye edeceğim.https://tr-tr.facebook.com/SevilBebekSekeri... Ziyaret etmeden karar vermeyin derim:)

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Şirin kutu

Yabancı bir sitede gördüm bunu çok hoşuma gitti... Türkçe çevirisini yapamayınca aldım elime tığı ipi ya bismillah dedim ve ortaya böyle bir şey çıktı. Ben çok beğendim. Çok amaçlı bir kutu... Süslü kızların toka, takı kutusu olabileceği gibi banyonuzda pamuk kutusu olarakta kullanabilirsiniz... Yada mutfak rafınızda poşet çaylarınız için kullanabilirsiniz... İsterseniz evinizin bir köşesinde şirin bir dekor olarak ortamınıza renk kalabilirsiniz...yada sevdiğiniz için güzel bir hediye kutusu olabilir... Tercih sizin:)) yapmak isteyenlere seve seve yardımcı olurum.... Renkli ve mutlu akşamlar

Az sonraa:))

Çok yakında sizlerle çok seveceğinizi umduğum rengarenk,cıvıl cıvıl, çok amaçlı şirin birşey paylaşacağım:)) 

27 Ağustos 2013 Salı

Rengarenk sofralar

Siz de benim gibi her sofranın ayrı bir ruhu, güzelliği olduğuna inanalardanmısınız bilmiyorum... Her sofra farklı duygular hissettiriyor bana kimisinde biran önce yiyelimde bitsin diye düşünürken kimi sofrada saatlerce otursak keşke diyorum... Muhabbetle hazırlanan sofraların lezzetide ayrı güzel oluyor.... Ve tabiki görsellikte çok önemli sofralarda... Şık masaörtüleri,güzel takımlar masalara hareket katıyor. Bende özellikle kahvaltı sofralarımı renklendirmek için böyle rengarenk Amerikan servisleri ördümm. Çok tatlı oldular:))) örmeside çok zevkli sipariş bile alabilirim:)))

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Karmaşığım:)))

Bu aralar zaman bana yetmiyor... İyi ki çalışmıyorum bir de çalışsam ne olcak merak ediyorum. Hayat değişik bir hengâme resmen... Hele ki 2,5 yaşında bir cimcimeyle...Allahıma binlerce şükür onu bize gönderdiği için...artık o benim minik arkadaşım karşılıklı muhabbet edip eşimin dedikodusunu bile yapıyoruz... bazen düşünüyorum Betül yokken nasıl geçiyormuş zaman diye:))) ama bunun yanı sıra zaman zaman tükendiğim noktalar olmuyor değil... Süekli oyun oynarsak, parka gidip kuma bulanırsak, ya da canı bebeğini sever ona bakarsak herşey yolunda aksi bir harekette bulunursak o minik prenses bi anda cadıya dönüşebiliyor:)) herşeye rağmen onunla hergün ayrı güzel... 
  Bu aralar kendim için habire plan yapıyorum... İçimde farklı sesler korusu var .. Bi diyorum KPSS ye hazırlanıp göreve başlayım... Artılarını eksilerini düşünce vazgeçiyorum... Bi diyorum bu sene bir kursa gideyim belki sonra yakınımıza bir yere kolej açılır orda çalışmayı denerim.... Bi diyorum açıköğretimden ikinci üniversite okuyayım:)) bi de diyorum evimde oturayım eşimle kızımla mis gibi...küçük bir tuhafiye açmaya yetecek kadar olan yünlerimi bitireyim , örgümü öreyim kitabımı okuyayım...
  Karmaşığım anlayacağınız biliyorum Rabbim bi yerden bi çıkış yolu gösterecek ama ne zaman nasıl ... Beklemede ve duadayım... Karışık bir yazı oldu sanırım:)

Kırmızı panço

Bunu geçen sene baharda örmüştüm kızıma. Kendim çok sevdiğimden sanırım küçük kızlarda panço, pelerin tarzı kıyafetlere bayılıyorum. Ve tabi ki kız çocuklarında kırmızı renk ayrı bir güzel duruyor. Örnek hünerli teyzemden.. Yapımı çok basit yakadan başlama tekniği ile ördümm.64 ilmekle başlayıp boyu yeterli olana kadar arttırdım. İki parça örüp, kol için yer ayırıp diktim... Kolay ve zevkli bir örgü:) daha büyük daha küçük istenilen her boyda yapılabilir... Yapmak isteyenlere kolay gelsin. Sorunuz olursa seve seve yanıtlarım:)) 

Prenseslere toka

Bugün kızımın toka kutusunu düzenlerken üstü kopmuş bir toka ve örülmüş bir çiçek buldum kim bilir neyin çiçeğiydi bende ikisini birleştirdim ve ortaya bu çıktı:)) 

Cepken Yelek

Bu yeleği ilk defa komşumun oğlunda görmüş ve çok beğenmiştim. Kızım olduğu için aileye katılacak ilk yakışıklıya bundan yapmaya karar vermiştim.Veee Melikşah(kızımın şimdilik tek kuzeni) aramıza katıldı.Doğduğundan beri yapmaya niyetlisine ama bir türlü nasip olmadı.İpleri bir sene kadar dolapta bekledi. Geçen gün nette gezerken "bizdenhayatvehobi.blogspot."da bu yeleği açıklamalı bir şekilde bulunca çok mutlu oldum.teşekkürler:)) hemen başladım ve bitirdim. Melikşahlar yakında gelecekler inş o zaman minik paşaya hediye edicem:) örmesi çok zevkli ve kolay düşünenlere tavsiye ederim... Şimdiden sırada iki paşa daha var hadi bana kolay gele:)

18 Ağustos 2013 Pazar

Yavaş yavaş kışa hazırlık

Bir ilk daha.... Annemden ve kayınvalidemden gelen kışlıklara ek bizde çekirdek ailecek kendimiz erişte yaptık... Henüz tadına bakmadık ama eminim çok lezzetli oldu çünkü kızım minik elleriyle lezzet kattı içine:)))

Prensesin Bayram kombinleri

Bayram demek heyecan demek,ailelerle birlikte olup çocukların yüzündeki gülümseye mutlu olmak demek... Bayram coşkusunu yeni yeni anlamaya başlayan kızımın kıyafetleri... Kız çocuğunun fıtratında var giyinmek, süslenmek.... Eteğini giyer giymez aynanın karşısına geçti ve"anne nasıl oldum" dedi.Bu cümleyi duyunca nasıl mutlu oldum anlatamam....:)))

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Komşu tabağı

Eskiye ait güzel ne varsa geçmişe gömme çabası içinde olan insanların hüküm sürdüğü günümüzde güzel adetleri,kabul görmüş değerleri yaşatmaya çalışmak ne kadar muhteşem bir incelik ...komşuluk diye bir kavramı unuttuk çoğumuz. Komşuya giderken eli boş gitmemek, gelen tabağı boş göndermemek, yaptığından bir tabak komşuya ayırmak, zor zamanında da şen zamanında da yanında olmak ne güzel hasletler... Bu zamanda öyle komşu bulunca sıkıca elinden tutup bırakmamak gerek sanırım...çok şükür ki güzel komşularım, arkadaşlarım var burda... Akşam çayına gelen komşumun tabağı:)

16 Ağustos 2013 Cuma

Balkonumuzun yeni misafirleri

Yazın çoğu balkonumuzda geçiyor. Eşimde bende balkon sefasını pek sevdiğimizden habire balkonu zenginleştirme çabasındayız hele ki eşimin bitkilerinden bahsetmeye kalkarsam sayfalarca yazmam lazım belki birgün onlarıda burda misafir ederiz.En son bu şirin çiçeklerle süsledik balkonumuzu..bakınca mutlu olmak olabilmek çok güzel.:)

Yeni bir kombin

Bu sene Ramazan bayramında ilk defa farklı bir kombin denedim.Uzun elbiseyi abiye  kıyafetler dışında kullanmamıştım.Benim yeniliklere çok çabuk adapte olamayan, hayatın her alanında kendi adına klasikleri olan ve o çizgiden ilerleyen bir kişiliğim olduğu için biraz tereddütle oluşturdum bu kombini .... Ama çok severek ve rahat ederek giydim ve çevremdeki herkes çok beğendi... Kullandığım her iki rengide çok sevdiğimden içime çok sindi:)) en yakın zamanda gardolabıma farklı elbiseler ekleme niyetindeyim...


Cibinlikli bir yatak

Hayali gercek oldu....Kendimi bildim bileli hep cibinlikli bir yatak hayal etmiştim ama bir türlü nasip olmamıştı. Düğünüm çok kısa sürede olduğu içinde böyle ayrıntılara ayıracak zamanımız maalesef yoktu . Sonrasındada farklı işler güçlerden bir cibinlik yaptırmamadık. Yeni eve taşınıp biraz düzen oturttuktan sonra artık zamanı geldi dedim:)cibinlik demirini bir demirci ustasına yaptıırdık.Demiri perdeciye götürdüm o da ilk defa böyle birşey yapıyorum diye biraz tedirgin oldu baya uğraştı ve sonunda hayallerimdeki gibi bir cibinliği sahip oldum. Renk konusunda farklı yorumlar alsamda ben beğendim:)))isteyenlere fikir olur belki diye düşündüm... henüz avize ve apliklere karar veremediğimiz için kenarlardaki kabloların kusuruna bakmayın:) 

13 Ağustos 2013 Salı

İyi ki doğmuşum

Bugün benım doğum günüm... Koca bir seneyi daha geride bırakırken yaşanmış tüm sıkıntı ve üzüntüleri de arkamda bırakmayı istiyorum. Hayat bazen üst üste kederlerle büyük bir sınava tabi tutuyor. Bu sene ailecek çok badireler atlattık ama yine de bin şükür halimize... Rabbim ailemi tez zamanda feraha kavuştursun inş....
    Her geçen sene biraz daha değişiyor insan.. Bende değişiyorum bedenen,ruhen, fikren... Mesela  artık hayatımı küçük kızıma göre tanzim ediyorum... Yemekler, gezmeler,ziyaretler hep ona göre ve farkediyorum ki herşey böyle daha bi güzel... Daha bir evcimen oluyorum her geçen sene... Evimde eşimle kızımla geçirdiğim zamanlar daha bi keyifli... Onlar için pasta börek yapmak, pırıl pırıl bir evde yasamak daha huzur verici sanki... Ailemi yine çok özlüyorum o özlem hiç değişmiyor en azından azalmıyor... Ama zamanla kabullenmeye başlıyor insan gurbeti... Herkes yerinde sağlıklı,huzurlu olsun da napalım dünya düzeni...
  Eskisi kadar kitap okuyamamak üzüyor beni, mutlu değilim bu durumdan ... Bir solukta kitap bitirmeyi çok özledim mesela... Kitap, çikolata, kahve keyfinin tadı hala damağımda... En kısa zamanda tekrar yaşamak istiyorum bu lezzeti... Arkadaşlarla koyu muhabbetlerde özlediklerim arasında...gerçekten büyük şehirler yalnızlaştırıyormuş insanları... Eski dostları özlüyorum, yerlerine yenileri de ekleyemiyorum.... Bu sene yeni arkadaşlar bekliyorum hayattan...
   Yapmak istediğim çok şey var aslında her ne kadar dışardan sakinn bir liman gibi görünsem umarım bu yaşım bana istediklerimi yapma olanağı verir... Ama en önemlisi Rabbim sağlık, huzur, mutluluk versin...kötü ayrılıklar yaşatmasın...AMİN

Bayılacağınız bir lezzet

Sıcak günlerde misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir parfe....
Yapılışı çok basit yemesi çok keyifli... İki paket kremşantiyi çırpın, içerisine 10 tane halleyli ufalayın, eğer kıvamı yumuşak olursa birazda petibör bisküvi ekleyebilirsiniz,sonrasındada evinizde ne varsa fındık fıstık badem ceviz kısacası Allah ne verdiyse ekleyip bir kalıba koyun ben dikdörtgen bir kalıp kullandım. Buzlukta birkaç saat bekletip servis tabağına alarak üzerine çikolata sos ile servis edebilirsiniz.Ramazanda ikram ettiğim tüm misafirlerim çok beğendi , denemenizi tavsiye ederim:)

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Sebze değerlendirme

Sezonun ilk acı biber turşusunu yapmış bulunmaktayım. Yarın yola çıkıyoruz evdekileri değerlendirme operasyonu yaptım.... Bamyaları dizdim kurumaları için,acı biberleride turşu yaptım. Bunu çok seviyoruz biz ziyan etmeye gönlüm el vermedi hele ki bahçe sebzesi olunca... Yapımı çok basit... Kavanozun içine yıkadığım acı biberleri ve kabuklarını doyduğum sarımsakları güzelce yerleştirdim. Kavanozun yarısından fazlasını sirke ile geri kalanını kaynamış hafif ılınmış su ile doldurup göz kararı kaya tuzu ilave edip kapağını sıkıca kapattım. Beklemeye bıraktım. Eşim çok sever bu turşuyu....